Προσαρμογή στον Covid-19Η Στατιστική Υπηρεσία, ανταποκρινόμενη στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας τόσο των πολιτών όσο και του προσωπικού της, έχει τροποποιήσει τις διαδικασίες συλλογής στοιχείων κατά την Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021.

Ο βασικός τρόπος διεξαγωγής της Απογραφής είναι μέσω προσωπικής συνέντευξης στα νοικοκυριά. Δεδομένης της υγειονομικής κατάστασης στην Κύπρο, οι απογραφείς έχουν οδηγίες να μην εισέρχονται στο εσωτερικό της οικίας. Η συνέντευξη θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο της οικίας, όπως για παράδειγμα, στο κατώφλι ή στον κήπο. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα η συνέντευξη να διεξαχθεί τηλεφωνικώς, είτε την ίδια ώρα της επίσκεψης των απογραφέων, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο, που θα διευθετηθεί μεταξύ απογραφέων και απογραφόμενων. Σε περίπτωση που οι απογραφόμενοι δεν επιθυμούν κάποια από τις δύο προηγούμενες επιλογές, δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν οι ίδιοι το έντυπο ερωτηματολόγιο που θα αφήσουν οι απογραφείς και να το παραδώσουν σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί.

Κατά τη διαδικασία συλλογής στοιχείων, οι απογραφείς θα τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα, θα φέρουν οπωσδήποτε μαζί τους το πιστοποιητικό SafePass, θα χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα και αντισηπτικό και θα εφαρμόζουν το πρωτόκολλο το οποίο ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Υγείας ειδικά για την Απογραφή Πληθυσμού, καθώς και οποιαδήποτε άλλα μέτρα είναι σε ισχύ κατά την περίοδο της Απογραφής.(Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021)

Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22 602129
Φ: +357 22 661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία