Συλλογή ΣτοιχείωνΗ Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021 θα καλύψει όλα τα άτομα κάθε ηλικίας και φύλου που θα έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο κατά την 1η Οκτωβρίου, 2021. Άτομα με συνήθη διαμονή στην Κύπρο είναι τα άτομα που διαμένουν στην Κύπρο για ένα χρόνο ή περισσότερο ή που έχουν την πρόθεση να διαμείνουν για ένα χρόνο ή περισσότερο.

Η συλλογή των στοιχείων κατά την Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω προσωπικών συνεντεύξεων από 1.000 περίπου ειδικά εκπαιδευμένους απογραφείς, με τη χρήση tablet. Όλοι οι απογραφείς θα φορούν ειδικό κίτρινο γιλέκο με το λογότυπο της Απογραφής, θα φέρουν μαύρη τσάντα επίσης με το λογότυπο και κονκάρδα με την ειδική ταυτότητα της Υπηρεσίας, η οποία θα πιστοποιεί την εξουσιοδότηση που τους έχει δοθεί βάσει της νομοθεσίας για τη συλλογή των πληροφοριών.

Παρότι ο συνήθης τρόπος διεξαγωγής της Απογραφής στην Κύπρο είναι μέσω προσωπικών συνεντεύξεων στα νοικοκυριά, στη συγκεκριμένη Απογραφή, λόγω της υγειονομικής κατάστασης που έχει επιφέρει στη χώρα η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, δίνεται επιπλέον η δυνατότητα η συνέντευξη να διεξαχθεί τηλεφωνικώς ή εναλλακτικά η επιλογή να συμπληρώσουν οι ίδιοι οι απογραφόμενοι το έντυπο ερωτηματολόγιο που θα τους αφήσει ο απογραφέας. Αφού τα νοικοκυριά συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, θα μπορούν να το παραδώσουν στον απογραφέα όταν τους επισκεφθεί ξανά, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί.

Κατά τη συλλογή των στοιχείων, ο απογραφέας δεν θα εισέρχεται στις οικίες. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο της οικίας, όπως για παράδειγμα στο κατώφλι ή στη βεράντα. Επίσης θα τηρηθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Όλες οι δραστηριότητες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα εν ισχύ διατάγματα και τις οδηγίες του Κράτους καθώς και με πρωτόκολλο το οποίο ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Υγείας ειδικά για την Απογραφή Πληθυσμού. Η ασφάλεια των πολιτών και του προσωπικού της υπηρεσίας είναι το κύριο μέλημά μας. Είναι σημαντικό ο καθένας μας να καταγραφεί με ασφάλεια.

Ανεξαρτήτως της μεθόδου διεξαγωγής της Απογραφής, η καταγραφή των δεδομένων θα γίνεται από τους απογραφείς σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο με τη χρήση tablet. Το πληροφοριακό σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί κατά την Απογραφή και που φέρει την ονομασία Cyprus Blaise Integrated Census System (CY-BICS2021) αναπτύχθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου σε συνεργασία με τη Στατιστική Υπηρεσία Ολλανδίας.(Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021)

Στοιχεία Επικοινωνίας
Οδός Μιχαήλ Καραολή
1444 Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22 602129
Φ: +357 22 661313
E: enquiries@cystat.mof.gov.cy
GovLogo
©2021 Κυπριακή Δημοκρατία, Στατιστική Υπηρεσία